تسهیل و تسریع فرآیند صدورگواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات­های مستقیم

نوع:

مواد مرتبط با مالیاتهای مستقیم: ۱۸۶

 

شماره: ۱۲۳۲۶-۲۰۰

تاریخ: ۲۶-۰۷-۱۳۹۵

بسمه تعالی

امور مالیاتی شهرو استان تهران

ادارات کل امورمالیاتی

در راستای تسهیل و تسریع فرآیند صدورگواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات­های مستقیم، تکریم مؤدیان محترم مالیاتی و ساماندهی به فرآیند دریافت و پاسخ به استعلام­های مربوط به متقاضیان کارت بازرگانی،سامانه صدور گواهی موصوف طراحی و در سه مرحله (اجرای آزمایشی دراستان البرز، اجرا در شهر و استان تهران و بهره برداری سراسری) عملیاتی گردیده است.با عنایت به آغاز مرحله بهره برداری سراسری ازسامانه مذکور و نظر به ویژگی های آن، مقتضی است ادارات کل امورمالیاتی و ادارات تابعه آنها در خصوص دریافت استعلام­های مربوط و ارسال پاسخ، به ترتیب ذیل عمل نمایند:

۱-­ از تاریخ استقرار سامانه الکترونیکی درادارات کل، بهره برداری از آن جهت دریافت و پاسخ به استعلام­های مربوط به متقاضیان کارت بازرگانی ، الزامی می باشد. تا تاریخ ۱/۸/۱۳۹۵، سامانه مذکور باید در سراسر کشور عملیاتی و تمامی استعلام­های مربوط، باید صرفاً به صورت الکترونیکی دریافت و پاسخ داده شود.

۲-­ دریافت استعلام­ها از طریق سامانه الکترونیکی،برای متقاضیان فاقد پرونده مالیاتی و یا مؤدیانی که در سامانه ثبت نام الکترونیکی(شماره اقتصادی) ثبت نام نموده اند، منوط به ثبت نام در سامانه موصوف تا مرحله ۴۵ و تشکیل پرونده مالیاتی با عنوان بازرگان می باشد .

۳-­ ­آن دسته از اشخاص حقیقی متقاضی کارت بازرگانی که پیش از این با عناوینی غیر از بازرگان، ثبت نام نموده اند نیز می بایست، ثبت نام خود را با عنوان بازرگان تکمیل نمایند، در مورد این مؤدیان به ترتیب زیر عمل خواهد شد :

۳-۱ چنانچه متقاضی با نشانی یکی از محل های کسبی فعلی خود که برای آن دارای پرونده مالیاتی است ، درخواست کارت بازرگانی نماید، باید ثبت نام خود در آن نشانی را به بازرگان تغییر داده و تا مرحله ۴۵ تکمیل نماید.

۳-۲- در صورتیکه نشانی عنوان شده برای دریافت کارت بازرگانی با نشانی محل (محل­های) کسب فعلی مؤدی همخوانی نداشته باشد،وی باید نسبت به ثبت نام و تشکیل پرونده در نشانی جدید اقدام نماید.

۴-­ با توجه به الزام مؤدیان به تکمیل ثبت نام خود و نیز توافقات انجام شده با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مبنی بر دریافت تعهد از متقاضیان و ارسال الکترونیکی آن به ادارات امورمالیاتی ذیربط، نیازی به تکمیل «دفترچه متقاضیان صدور، تمدید و تجدید کارت بازرگانی» و تعهدنامه موضوع بند (۲) بخشنامه شماره ۷۸۲۶/۲۰۰ مورخ ۳۰/۴/۱۳۹۲ نمی­باشد، لازم به توجه است، تعهدنامه ممکن است همزمان با ارسال استعلام و یا پس از آن از سوی اتاق بازرگانی در سامانه بارگذاری شود، لیکن در هر صورت، تا زمانی که تعهدنامه توسط سازمان دریافت نگردیده باشد، اتاق بازرگانی قادر به برداشت گواهی صادره در سیستم نخواهد بود.

۵-­ به منظور جلوگیری از مراجعه حضوری مؤدیان به ادارات امورمالیاتی برای واریز حق تمبر، مقتضی است ادارات کل امورمالیاتی تمامی استان­ها توافقات لازم را با اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی استان،جهت دریافت حق تمبر صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی توسط اتاق ذیربط و واریز هم زمان آن به حساب­های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی به عمل آورند .در پایان هرماه اتاق بازرگانی باید فهرست مبالغ واریزی را به اداره کل امورمالیاتی ارائه نماید.

۶-­ دریافت و پاسخ دستی به استعلام مربوطه به متقاضیان کارت بازرگانی، صرفاً درموارد استثناء و شرایط خاص و با تأیید مستقیم مدیر کل مربوط مجاز می­باشد. در این موارد باید تصویر گواهی صادره به همراه گزارش مربوط، شامل دلایل صدور گواهی دستی، برای دفتر خدمات مؤدیان معاونت مالیات­های مستقیم ارسال شود.

۷-­ به استثناء موارد مصرح در این نامه، رعایت سایر مفاد بخشنامه شماره ۷۸۲۶/۲۰۰ مورخ ۳۰/۴/۱۳۹۲ در فرآیند صدور گواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم برای متقاضیان کارت بازرگانی، به فوت خود باقی است.

 

 

سید کامل تقوی نژاد

رئیس کل سازمان امور الیاتی کشور

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا