مالیات بر خانه‌های خالی راهکار افزایش عرضه مسکن است

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات بر خانه‌های مسکونی خالی راهکاری برای جلوگیری از خالی نگاه‌داشتن منازل مسکونی و افزایش عرضه مسکن است.

محمد قاسم پناهی با اشاره به اینکه در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم قانون‌گذار مقرراتی برای مقابله خالی نگه داشتن واحدهای مسکونی تصویب‌کرده است، گفت: کمبود عرضه مسکن و خالی نگاه‌داشتن منازل مسکونی همواره یکی از معضلات جامعه بوده‌ به همین سبب قانون‌گذار این بار از اهرم مالیات برای رفع این مشکل و افزایش عرضه مسکن بهره برده‌است.

وی تصریح کرد: در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم اگر چنانچه واحدهای مسکونی خالی در شهرهای با جمعیت بیش از یکصدهزار نفر، اجاره داده‌ نشوند مشمول مالیات هستند ؛ بدین صورت که در سال دوم معادل یک دوم مالیات اجاره ملک، در سال سوم معادل مالیات اجاره ملک و درسال سوم معادل۱.۵ برابر مالیات اجاره ملک مشمول می‌شوند. قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به معافیت‌های مالیاتی در این بخش، عنوان‌کرد: قانون‌گذار به منظور جلوگیری از افزایش قیمت اجاره‌بها به بهانه مالیات درآمد هر شخص ناشی از اجاره واحدیا واحدهای مسکونی در تهران تا ۱۵۰ متر مربع و در شهرستان‌ها تا ۲۰۰ متر مربع را از مالیات بر درآمد اجاره معاف کرده‌است.

وی اظهارداشت: وزارت راه و شهرسازی موظف شده است حداکثر شش ماه پس از تصویب قانون مالیات‌های مستقیم، «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» را ایجاد کند و سامانه را به گونه‌ای طراحی کند که در هر زمان امکان شناسایی بر خط مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی، اداری و پیگری نقل و انتقال املاک و مستغلات به صورت رسمی، عادی، وکالتی در تمامی نقاط کشور وجود داشته باشد. پناهی با بیان اینکه قانون مالیات بر خانه های مسکونی خالی از ابتدای سال ۹۵ اجرایی می‌شود، خاطرنشان‌کرد: سال اول این فرصت داده شده که مالکین واحدهای خود را اجاره دهند که اگر این کار را انجام ندهند از سال دوم مشمول جرایم ناشی از خالی ماندن واحدهای مسکونی از طریق خواهند شد.

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا