شاخص کل ۹۰۳ واحد ریزش کرد

بازار سهام امروز در حالی با عقب‌گرد شاخص کل بورس به کانال ۷۶ هزار واحدی مواجه بود که تداوم مشکل نرم‌افزاری در TSETMC و نگرانی از بابت سماجت حقوقی‌ها برای واگذاری صف‌های خرید به فشار فروش در اغلب نمادهای معاملاتی انجامید.شاخص کل قیمت و بازده بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۲۴ بهمن‌ماه ۹۴ با کاهش ۹۰۳ واحدی عدد ۷۶ هزار و ۵۹۴ واحد را برای خود ثبت کرد.

 

شاخص کل هم‌وزن نیز با افت ۱۶۶ واحدی عدد ۱۲ هزار و ۶۹۹ واحد را برای خود ثبت کرد. شاخص آزاد سهام شناور نیز با ۱۳۰۳ واحد کاهش به رقم ۸۵ هزار و ۷۹۵ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۷۵۷ واحدی عدد ۵۳ هزار و ۳۶۶ واحد را تجربه کرد که شاخص بازار دوم با ۱۲۵۷ واحد کاهش عدد ۱۶۸ هزار و ۹۵۳ واحد را به نمایش گذاشت. امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس» با ۹ واحد عدد ۸۰۶ واحد را تجربه کرد.

براساس این گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت فولاد مبارکه با ۱۰۳ واحد، مخابرات ایران با ۸۱ واحد و سرمایه‌گذاری قدیر با ۷۰ واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی بر محاسبه شاخص کل بورس برجای گذاشتند در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت پتروشیمی پردیس با ۴۵ واحد، همراه اول با ۴۲ واحد و پتروشیمی جم با ۴۰ واحد افزایش بالاترین تأثیر مثبت را بر برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات امروز بورس تهران به بیش از ۵۴۴ میلیارد و ۷۰۲ میلیون تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۲ میلیارد و ۴۸۸ میلیون سهم و اوراق معامله طی ۱۳۴ هزار و ۹۵۴ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه البرز، حق تقدیم خرید سهام ایران یاساتایر و رابر، سرمایه‌گذاری نور کوثر ایرانیان، پالایش نفت اصفهان، سرمایه‌گذاری صنایع ایران، اوراق اجاره صایتل، کاشی پارس از سوی ناظر بازار سهام در حالی متوقف شد که هیچ نماد معاملاتی امروز از فهرست نمادهای متوقف شده در دستور کار ناظر بازار برای بازگشایی قرار نگرفت.

امروز همچنین آگهی آغاز دوره معاملاتی نماد اختیار فروش تبعی شرکت سرمایه‌گذاری پردیس با سررسید بهمن ۹۵ منتشر شد.

امروز بازار سهام بازاری با هیجان منفی و ترسو بود که به دنبال دامنه‌دار شدن مشکلات وب‌سایت شرکت مدیریت فناوری بورس یا همان نمای بازار معروف به TSETMC همچنان شاهد مشکلات قفل شدن نمایش داده‌های آماری بود.

در عین حال سماجت برخی مدیران سرمایه‌گذاری شرکت‌های حقوقی بزرگ برای سرکوب تقاضا و پایین‌ کشیدن قیمت سهام باعث شد تا معامله‌گران بورس فروش را بر خرید ترجیح دهند.

امروز اغلب گروه‌های کوچک بازار و برخی تک‌سهم‌ها از جمله شرکت‌های غذایی مورد توجه بازار قرار گرفتند. در این میان به دلایل نامعلوم همچنان دو شرکت خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در حالی با تقاضای انبوه خریداران حقیقی و حقوقی روبه‌رو هستند که در سایر شرکت‌های این گروه واگذاری سهام و شناسایی سود کوتاه مدت به خوبی به چشم می‌خورد.

در گروه بانک‌ها امروز زیر سایه بازارگردانی و معاملات بلوکی سهامداران حقوقی در بازار خرده‌فروشی، روندی متعادل اما روبه منفی بر اغلب نمادهای معاملاتی این گروه حاکم بود.

امروز در بازار پایه فرابورس  شرکت گسترش صنایع انرژی آذرآب، قیمت پایه عرضه با رشد ۱۰۰ درصدی مواجه شد و پس از آن با رسیدن به قیمت ۲۲۸ تومان به ازای هر سهم، معاملات این سهم با ارزش بیش از ۱۰۷ میلیون تومان بسته شد.

در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری رنا نیز امروز با وجود عرضه پرحجم سهام اما برخی شایعات مبنی بر معامله بلوکی در این سهم همچنان به صف خرید پایدار ۳۹ میلیون سهمی انجامید.

امروز در میانه بازار خبرهایی مبنی بر وقوع برخی تحولات بنیادی در نماد معاملاتی هپکو شنیده شد. در نماد معاملاتی شیشه و گاز نیز خبرها حاکی از دگرگون شدن ساختار مالی این شرکت با جابه‌جایی برخی دارایی‌ها ثابت حکایت دارد.

در نماد معاملات ذوب‌آهن اصفهان اما خریداران پاکستانی و افغانی برای خرید محصولات دپو شده این شرکت همچنان به تداوم خریداران این سهم همسو با انتشار خبر افزایش سرمایه‌ ۶۳۳ درصدی این شرکت انجامید. ذوب‌آهن برای آنکه قیمت سهام این شرکت پس از افزایش سرمایه به زیر قیمت اسمی کاهش نیابد می‌بایست تا محدود ۷۰۰ تومان رشد داشته باشد و این در حالی است که هنوز هیچ مستندی مبنی بر پذیرفته شدن افزایش سرمایه این شرکت از سوی حسابرس تا پایان امسال وجود ندارد.

امروز در گروه حمل‌ونقل مدیرعامل شرکت راه‌آهن از آمادگی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای ریلی کشور با استفاده فاینانس ۵۰ میلیارد دلاری از سوی دولت خبر داده است. در نماد معاملاتی مداران نیز تحرک بانک رفاه باعث شده تا شایعاتی مبنی بر واگذاری بلوکی این شرکت به این بانک شنیده شود.

در نماد معاملاتی بیمه ملت نیز امروز پیشنهاد هیأت مدیره به مجمع فوق‌العاده برای افزایش سرمایه ۵۴ درصدی از محل آورده نقدی شنیده شده که در نماد معاملاتی بانک ملت نیز امروز هیأت مدیره این شرکت از پیشنهاد خود به مجمع فوق‌العاده برای افزایش سرمایه ۲۵ درصدی از محل سود انباشته خبر داده است. در سرمایه‌گذاری رنا اما امروز هیأت مدیره این شرکت پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی از محل آورده نقدی را به مجمع فوق‌العاده پیشنهاد کرده است.

در گروه بانک‌ها نیز مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانک‌ها (فام) از برگزاری بزرگترین مزایده فروش در ۱۸ اسفندماه امسال خبر داده و گفته است در این مزایده ۵۰۰ ملک متعلق به بانک‌های کشور به ارزش بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال به مزایده گذاشته می‌شود و در گروه خودرویی‌ها اما امروز افزایش سرمایه ۱۳۳ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها در حالی به تأیید حسابرس رسید که صف فروش ۸ میلیون سهمی در این نماد معاملاتی را پس از برجا گذاشتن بازدهی حدود ۲۰ درصدی پس از گذشت ۷ روز را برجای گذاشت. امروز بازار سهام بازاری پرحجم بود که فشار فروش سهامداران ترسو و ناامیدی از تکرار برخی رفتارها از جمله رخدادهای بارز آن بود.

منبع» فارس

 

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا