مقررات حاکمیت شرکتی به زودی ابلاغ می شود

مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی اعلام کرد، مقررات در زمینه حاکمیت شرکتی در بانک مرکزی تدوین و نظرات کانون بانک های خصوصی و شورای هماهنگی بانک های دولتی بانک ها در آن لحاظ شده و به زودی به بانک ها ابلاغ می شود.

«عبدالمهدی ارجمند نژاد» در روز دوم از نشست «الزامات حاکمیت شرکتی در بانک ها» که در بیست و ششمین همایش سیاست های پولی و ارزی برگزار شد، افزود: مهم ترین استاندارد در زمینه حاکمیت شرکتی، استاندارد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD ) است که جزو یکی از ۱۲ استاندارد برتر مالی است. در این زمینه مقررات هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) نیز مدنظر قرار گرفته است.

این مقام مسئول علت اهمیت یافتن حاکمیت شرکتی را شکست ها و ناکامی های شرکت های بزرگ آمریکایی در دو دهه اخیر برشمرد و گفت: به گفته رئیس کل اسبق فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) بسیاری از افرادی که در بورس خرید می کنند توجهی به اینکه چه کسی مدیر است، ندارند و تنها سودآوری برایشان مهم است.

وی ادامه داد: به همین دلیل، سهامداران در کنترل شرکت نقشی ندارند و مدیرعامل می تواند در تعیین چیدمان اعضای هیات مدیره دخالت کند.ارجمندنژاد، لزوم برگزاری آزمون صلاحیت شایستگی را برای سهامداران یادآور شد و گفت: براساس سند کمیته «بال»، علاوه بر اعضای هیات مدیره، سهامداران نیز باید صلاحیت سنجی شوند و این موضوع در رابطه با بانک ها و برای سهامداران بزرگ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

به گزارش ایرنا، کمیته بال یا کمیته بازل (به انگلیسی: Basel Committee on Banking Supervision یا BCBS) مرکب از نمایندگان ارشد بانک‌های مرکزی تعدادی از کشورهای گروه ده است که معمولاً هر سه ماه یک بار توسط بانک تسویه حساب ‌بین‌المللی به عنوان دبیرخانه دائمی آن در شهر بازل سوئیس تشکیل می‌شود و به همین دلیل به کمیته بازل معروف شده‌است. این کمیته دارای قدرت قانونی نیست، اما اکثر کشورهای عضو آن بطور ضمنی موظف به اجرای توصیه‌های آن هستند.

وی درباره اهمیت جایگاه اعضای هیات مدیره خاطرنشان کرد: اعضای هیات مدیره باید نسبت به جایگاه خود توجیه و از استقلال رای کافی برخوردار باشند، همچنین حضور نداشتن همزمان در چند هیات مدیره از نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد. مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی تاکید کرد موسسان بانک به هیچ وجه نباید با هدف تامین مالی برای پروژه های خود، بانک تشکیل دهند.

بیست و ششمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی در روزهای چهارم و پنجم خرداد ماه جاری در محل سالن اجلاس سران به موضوع های محوری یکپارچه‌سازی نظام مالی، سیاست پولی و ساختار پایدار نظام بانکی، سیاست ارزی و مدیریت بازار ارز،الزامات حاکمیت شرکتی در بانک ها، اقتصاد مقاومتی، ارزیابی اثربخشی الگوهای تامین مالی در اقتصاد ایران پرداخت.

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا