عمده شکایات کارگران در هیئت های حل اختلاف و تشخیص بر سر قراردادهای کاری است

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه عمده شکایات کارگران در هیئت های حل اختلاف و تشخیص بر سر قراردادهای کاری است گفت:قراردادهای کاری باید در ۴نسخه نوشته شود تا ظلمی به کارگر وارد نشود.

ابوالفضل فتح الهی در پاسخ به اینکه بیشتر مراجعه در هیئت های حل اختلاف مربوط به چه مسائلی است گفت:مطالبات حقوقی کارگران مهمترین مسئله است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی که در هیئت های حل اختلاف مطرح می‌شود، بحث قراردادهای کاری کارگران است گفت:با توجه به اینکه هیئت های حل اختلاف شرایط و صلاحیت لازم را ندارند که تشخیص دهند که آیا قراردادها به درستی انجام شده است. معمولاً‌پرونده هایی که به هئیت های حل اختلاف می‌آیند ارجاع به دادگستری داده می‌شود و کارشناسان رسمی بررسی و صحت و سقم را احصا می کنند.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور در پاسخ به اینکه در صورت صدور حکم دیوان مبنی بر توقف عملیات اجرائی رای بازگشت بکار هیأت حل اختلاف آیا مراجع حل اختلاف می توانند در زمینه حق السعی کارگر اخراجی تجدید نظر کنند؟ گفت:در رابطه با آراء دیوان عدالت اداری مبنی توقیف عملیات اجرائی آرای صادره از ناحیه هیأت‌های حل اختلاف موضوع ماده ۱۶۰ قانون کار، از آنجا که با صدور قرار دیوان، اجرای رای صادره از هیأت حل اختلاف در زمینه اعاده به کار کارگران قانوناً به حالت توقیف در می آید. لذا تا رفع توقیف از رای صادره از سوی دیوان، شکایات احتمالی کارگران ذینفع در زمینه حق السعی ایام پس از صدور رای هیأت حل اختلاف قابل رسیدگی نبوده و در این گونه موارد هیأت می باید مبادرت به صدور قرار اناطه نماید.

وی عمده ترین پرونده های موجود در هیأت های حل اختلاف را مربوط به قراردادهای کاری دانست و گفت:سوابق بیمه ای هم از دیگر مشکلات در این زمینه است. همواره در هیئت های حل اختلاف این مسئله وجود داشت که کارگران به قرارداد سفید امضا اعتراض می‌کردند . با توجه به اینکه در هیئت‌های حل اختلاف و تشخیص خدشه هایی در قراردادها از نظر مبلغ، تاریخ و نوع قرارداد و محل قانون دیده شده است، قراردادهای کاری باید در ۴نسخه نوشته شود تا ظلمی به کارگر وارد نشود.

 

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا