معرفی کتاب:استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی/حسابداری قراردادهای پیمانکاری

جدیدترین کتاب در حوزه استانداردهای بین‌المللی حسابداری با عنوان «استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی شماره ۶، اکتشاف و ارزیابی منابع معدنی» ترجمه دکتر مصطفی دیلمی‌پور با کوشش جامعه حسابداران رسمی ایران منتشر شد.

مترجم این کتاب که خود از اعضای انجمن حسابداران رسمی آمریکا است، استاندارد یادشده را با هدف پر کردن یک خلأ ۱۰۰ساله برای حسابداری منبع اصلی درآمد کشورمان یعنی نفت، گاز، محصولات نفتی و منابع معدنی ترجمه کرده و در این زمینه از متن ویرایش تلفیقی اعضای اتحادیه اروپا در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۹ به همراه خلاصه‌ فنی آن و همچنین نشریه استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی در عمل بهره برده است.

این کتاب مشتمل بر سه فصل است: در فصل اول و دوم استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی شماره ۶، اکتشاف و ارزیابی منابع معدنی بررسی و به مواردی مانند شناسایی دارایی‌های اکتشاف و ارزیابی، تجدید طبقه‌بندی دارایی‌های اکتشاف و ارزیابی، انتخاب رویه حسابداری سرمایه‌ای یا هزینه کردن مخارج اکتشاف و ارزیابی، تعیین سطح کاهش ارزش برای ارزیابی و… پرداخته شده است.

فصل سوم کتاب یادشده نیز به استاندارد بین‌المللی حسابداری شماره ۸ رویه‌های حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و اشتباهات می‌پردازد. این کتاب از سوی مرکز آموزش و تحقیقات حسابداری و حسابرسی حرفه‌ای جامعه حسابداران رسمی ایران در ۷۰ صفحه و با تیراژ ۲۵۰۰ نسخه منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

کتاب «حسابداری قراردادهای پیمانکاری صنعت احداث بر پایه استانداردهای بین‌المللی و ایران» نوشته نظام‌الدین ملک‌آرایی با همت انتشارات ترمه منتشر شد. این کتاب با توجه به شرایط و مقررات داخل کشور و براساس استاندارد بین‌المللی حسابداری شماره ۱۱ و استاندارد داخلی حسابداری شماره ۹ تدوین شده است. کتاب حاضر شامل پنج فصل به شرح زیر است:

فصل اول شامل موضوع و دامنه کاربرد قراردادهای پیمانکاری است و به ویژگی‌ها و ارکان اصلی صنعت پیمانکاری، انواع قراردادهای پیمانکاری و آخرین مقررات و ضوابط حاکم بر فعالیت‌های پیمانکاری می‌پردازد. در فصل دوم، اجزای تشکیل‌دهنده درآمد و مخارج پیمان طبق استانداردهای حسابداری بین‌المللی و ایران و ضوابط مقرر در شرایط عمومی پیمان تشریح شده است.

در فصل سوم کتاب، روش‌های پذیرفته شده شناخت درآمد پیمانکاری طبق استانداردهای حسابداری بین‌المللی و ایران با ارائه مثال‌هایی با یکدیگر مقایسه شده است. فصل چهارم کتاب نیز به نحوه ثبت و گزارش اطلاعات مربوطه به قراردادهای پیمانکاری طبق روش درصد پیشرفت کار و روش شناخت درآمد به میزان مخارج قابل بازیافت می‌پردازد.

خواننده در فصل پنجم کتاب با چگونگی گزارشگری مالی و افشای اطلاعات مربوط به پیمان، همراه با یک نمونه گزارشگری در موسسات پیمانکاری به عنوان راهنما ارائه شده است. خواننده پس از مطالعه پنج فصل کتاب می‌تواند با پرسش‌ها، تمرینات، مسائل و قضایایی که در ادامه کتاب آمده است اطلاعات خود را در زمینه‌های مرتبط گسترش دهد. «حسابداری قراردادهای پیمانکاری» در ۱۵۰ صفحه، با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه از سوی انتشارات ترمه در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

منبع»دنیای اقتصاد

نرم‌افزار جامع مالی و اداری ویژن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا